Добрич е домакин на кръгла маса по безопасност на движението
Добрич е домакин на кръгла маса по безопасност на движението / Дарик Добрич - архив

Добрич е домакин на кръгла маса „Безопасността на движение по пътищата: Споделена отговорност между бизнеса и институциите“. Форумът се открива от 10.00 часа в голямата заседателна зала на общината.

За участие в него са поканени представители на БЧК, Областна дирекция на МВР, сектор „Пътна полиция“ , Пожарна безопасност, директори на училища и детски градини, председатели на училищни настоятелства, както и транспортни фирми и превозвачи. Мероприятието е част от национална инициатива на сертифициращата организация Intertek, която стартира в началото на 2014 г. с цел осигуряване на активна подкрепа на усилията на отговорните институции и органите на местно самоуправление за подобряване безопасността на движение по пътищата и изпълнение на целите, заложени в „Националната стратегия за подобряване на безопасността на движение по пътищата в Република България за периода 2011-2020“.

Основна цел на срещата е да насърчи диалога и да подкрепи съвместните действия на институциите, органите на местното самоуправление, бизнеса и обществеността за намаляване на пътните инциденти с фатални последствия за участниците. В кръглата маса ще вземат участие Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, представители на Интертек и на община Добрич.