Добрич е домакин на дискусия за пряката демокрация и гражданското участие
Добрич е домакин на дискусия за пряката демокрация и гражданското участие / Дарик Добрич

Добрич е домакин на среща, организирана от сдружение „Граждани в повече” съвместно с фондация „Институт за пряка демокрация”.

Срещата е на тема „Нищо за нас без нас – защо гражданите могат да решават” и в нея ще се включат представители  на регионални групи от шестте региона за планиране на България, които ще представят малки проекти.

Ще бъде демонстрирана също е-платформа за граждански контрол и взаимодействие с институциите и ще се проведе обща дискусия, посветена на пряката демокрация и гражданското участие при вземането на решения.

Срещата ще се проведе от 14.00 до 17.30 ч. в парк-хотел "Изида". Очаква се участниците да приемат писмо - обръщение до Народното събрание във връзка с предстоящите промени в закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Форумът се организира по проект "Пряката демокрация в България: Възможности и предизвикателства", който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.