До края на месеца завършват кръговото на ул.”Отец Паисий”
До края на месеца завършват кръговото на ул.”Отец Паисий” / Дарик Добрич

Почти готово е третото кръгово кръстовище на Добрич. То се намира между улиците "Отец Паисий", "Батак" и "Димитър Петков". Кръгът е оформен вече и се ползва от автомобилистите. Предстои през тази седмица да се подмени асфалтовата настилка в кръстовището, съобщи зам.-кметът Пламен Ганчев. Това ще затруднява на моменти движението в участъка, но не се планира трасето да бъде затваряно, тъй като ще бъде преасфалтирано поетапно. Ганчев подчерта, че това е най-широкото кръгово досега в Добрич. Ще има възможност за движение по двете ленти, които са с ширина по 4 метра.

До края на месеца завършват кръговото на ул.Отец Паисий
netinfo

Предстои още поставяне на светлинни сигнализации и изграждане на три повдигнати пешеходни пътеки. Засега ще се направят две пътеки - на местата на досегашните в близост до кръга - по ул."Отец Паисий" и по ул."Д. Петков". След това специалистите ще наблюдават движението и ще решат дали да преместят пешеходната пътека, която е на влизане от бул."Добруджа" и е доста конфликтна, каза Ганчев. Възможно е тя да бъде поставена на самото кръстовище на булеварда с ул."Отец Паисий", където в момента няма пътека.

До края на месеца завършват кръговото на ул.Отец Паисий
netinfo

За тази година не е планирано изграждане на друго кръгово кръстовище в Добрич. В бъдеще такива ще се направят на Стара къща и на пресечката на бул."Добруджа" с ул."Калиакра" и бул."Добричка епопея".