До август ще  е готова социалната трапезария в Крушари
До август ще е готова социалната трапезария в Крушари / netinfo
До началото на август трябва да приключат всички дейности по проекта за социална трапезария и социален патронаж в Крушари, заяви за Дарик Димитрина Желева, директор регионално развитие и хуманитарни дейности в добруджанската община.

Строителните дейности вече са приключили и се търсят възможности за осигуряване на средства за обзавеждане на трапезарията. Необходимата сума е 80000 лв. За тази цел общината ще кандидатства за финансиране от Фонд „Социално подпомагане” към МТСП.

Социалната трапезария ще обслужва в началото 50 човека, но капацитетът й ще бъде поне за още толкова, уточни Димитрина Желева. Предстои да бъде оборудвана кухня , разливна и допълнителни помещения.

Проектът предвижда разнасяне на храна за възрастни хора от околните села. Предстои Общинският съвет в Крушари да приеме наредба, с която да се регламентират условията за прием на хора, включени в социалния патронаж.

Проектът за социална трапезария стартира през 2007 година. Той е на стойност над 302000 лева, като финансирането е от „Социално- инвестиционен фонд” към Министерството на труда и социалната политика. Община Крушари участва в съфинансирането с 20% собствени средства.