ДНЕС организира молебен за спасение на българите
ДНЕС организира молебен за спасение на българите / Дарик Нюз - архив

Молебен за единство и спасение на българския народ организира гражданско движение „ДНЕС” – Добрич от 10.30 часа в храм „Света Троица”.

„В условия на разделение и разединение на обществото ни в политически, социален, икономически и духовен аспект, водещи до неразбирателство, ние от Движение за национално единство и спасение “ДНЕС”- Добрич  организираме Молебен за здравето и помирението на българския народ” – се казва в обръщение до медиите, разпространено от движението. От там призовават добричлии да се присъединят към инициативата и да загърбят противоречията и омразата, които разделят българското общество.

„Да се обърнем към душите си, към корените си и към ценностите, които ни правят човеци. Да се помолим за нас и за България.

Ние, от „ДНЕС”, като организация на хората, която има за своя кауза да отстоява правото на всеки български гражданин да живее достойно, като организация, която се бори за гражданските права, срещу произвола на монополите, картелите, неработещите институции и безразличието на политическата класа, ви призоваваме да се присъедините към нас в Инициативата ни за национално съгласие.

Защото дойде времето, в което ние, гражданите на България, трябва да дадем нашия пример на политиците и да им покажем, че сме единен и неделим народ в името на по–доброто си бъдеще. Бъдеще, свободно от мафиотските зависимости на прехода. Бъдеще, свободно от бесовете на безотговорни политици” – заявяват от ДНЕС.