Длъжностни лица от Добричко подали некоректни имуществени декларации
Длъжностни лица от Добричко подали некоректни имуществени декларации / netinfo

Сметната палата публикува списък на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, подали встъпителни и финални имуществени декларации за периода от 07.11.2015 г. до 31.12.2015 г., за които проверката по Закона за публичност на имуществото е приключила със заключение за несъответствие.

В списъка има кметовете и заместник-кметовете на общини, кметовете и заместник-кметовете на райони и председателите на общински съвети, участвали в местните избори, проведени през октомври 2015 г. Проверени са общо  475 души, подали встъпителна декларация и 484 души, подали финална декларация, както и техните съпрузи и ненавършили пълнолетие деца.

Установени са  178 заключения за несъответствия. 10 от тях са за Добричка област.

Бившият председател на Общинския съвет на Добрич Ангел Табаков е подал финална декларация през 2015 година и не е декларирал данни за съпругата си - притежавана нива с площ 14 дка в с. Росеново.

Настоящият председател на ОбС Иво Пенчев не е вписал във всъпителната си декларация притежавани дялове в "Аксес Технолоджи Юръп" ООД, с. Юнец, общ. Долни чифлик, както и данни за съпругата си - дялове в "Клуб Мери" ЕООД, Добрич.

Зам-кметът на Добрич Д-р Емилия Баева не е декларирала, че съпругът й притежава две земеделски ниви с обща площ 61 декара в село Средина, общ.Генерал Тошево.

Бившият зам.-кмет Иван Колев е пропуснал отбележи данни за съпругата си, която притежава по половин идеални части от поземлен имот от 2,4 дка и нива от 20 дка в землището на Добрич, като и идеална част от нива с площ 110,5 декара в с.Поручик Кърджиево, общ.Крушари и нива с площ 19,6 дка в с.Александрия, общ. Крушари.

Бившият зам.-кмет Камелия Койчева не е посочила данни за съпруга си, който притежава една трета идеална част от нива с площ 6,9 дка в с.Долина и една трета идеална част от поземлен имот с площ 9,1 дка в с.Полк. Дянково, общ. Крушари.

Надежда Петкова – също бивш зам.-кмет, не е декларирала данни за съпруга си – една втора идеална част от нива с площ 14 дка в с.Царевец.

Бившият кмет на община Добричка Петко Петков не е вписал притежавани от него дворно място от 2100 км.м. и друго с площ 1290 км.м. в с.Смолница.

Настоящият зам.-кмет на Добрич Росица Йорданова не е посочила данни за съпруга си – дялове в „Добруджа Агро Лидер”ООД-Добрич.

Сегашният зам.-кмет Боян Коларов не е вписал данни за съпругата си - притежавани дялове в "Проектантско бюро Албена"ООД, Кахел ООд и Кахел-Ко ЕООД.

Зам.-кметът на Крушари Видин Каракашев не е декларирал притежавано от него лозе с площ 499 кв.м. в землището на с.Крушари и една трета идеална част от нива с площ 6,9 дка в с.Долина, общ.Добричка.