Длъжниците на ВиК - Добрич без вода за празниците ?
Длъжниците на ВиК - Добрич без вода за празниците ? / netinfo

ВиК - Добрич започна акция по монтиране на специални скоби към водомерите на големите длъжници на дружеството. Устройството се поставя до водомера и пропуска само тънка струйка вода, достатъчна да задоволи питейните, но не и битовите потребности от вода на абонатите, уточняват специалистите.

Скобитесе монтират на водомерите на абонати, които живеят в жилищни кооперации. Там водното дружество няма как да спре водата на целия блок заради един или двама длъжници.  

Две мобилни групи от водното дружество, придружавани от полиция вече започнаха обиколката на некоректните абонати. Едната група работи в централна градска част, а другата в квартал „Дружба”. Обходени са близо 40 адреса като на един от тях служителите са поставили спиращото устройство. Около 20 абонати са платили част от задължението си и са сключили споразумение за разсрочено плащане, а другите не са отворили на екипите.

Преди седмица управителят на дружеството Величко Василев предупреди, че още преди Великденските празници ще започне монтирането на съоръжението. В Пловдив, където работят отдавна със спиращите скоби отчитат двойно покачване на приходите от сметките за вода. Акцията на ВиК - Добрич ще продължи до събиране на неплатените сметки, предупреждават от дружеството.