Д-р Валери Веселинов пое управлението на ДКЦ - 2 в Добрич за четвърти управленски мандат
Д-р Валери Веселинов пое управлението на ДКЦ - 2 в Добрич за четвърти управленски мандат / Дарик Добрич
Три цели стоят пред ръководството на ДКЦ – 2 през новия тригодишен управленски мандат  -  да ликвидира изцяло задължението на здравното заведение към НАП, да осигури нов рентгенов апарат за графично – скопични изследвания и да продължи тенденцията от миналата година за увеличаване обема на работа и на печалба. Това заяви в ефира на Дарик новият-стар управител на лечебното заведение д-р Валери Веселинов. Той пое управлението на центъра за четвърти пореден тригодишен мандат.

През 2017 г. ДКЦ – 2 за първи път от много години отчете печалба от над 100 хил.лв. До тежкото финансово състояние на дружеството се стигна след закупуването на ядрено-магнитен резонанс от предишното ръководство на центъра, който се оказа неработещ и неизползваем. Банковият кредит, теглен за ЯМР, бе погасен през 2015 година. По думите на д-р Валери Веселинов, оттогава насам дълговете към НАП не са се увеличили. Към днешна дата те възлизат на 1,5 млн. лева с лихвите.

Междувременно Общинският съвет на Добрич сформира временна експертна комисия, която анализира финансовото състояние на дружеството и предложи оздравителна програма. Сред разглежданите варианти е Община Добрич да подпомогне центъра със заем за погасяване на част от задълженията на поликлиниката към НАП. Това обаче може да стане, когато се стигне до окончателната отмяна на финансовата корекция за депото от 4,2 млн.лева.

 „Дружеството има нужда от стабилизиране и съм сигурен, че с наши сили и с помощта на общината това ще се случи”, подчерта  управителят на ДКЦ – 2.

В момента  в Регионалната  колегия  към БЛС – Добрич се приемат номинации за присъждане на званието „ лекар на годината”, съобщи още д-р Валери Веселинов, който е и председател на Регионалния лекарски съюз. Наградените лекари ще бъдат официално оповестени на 19 октомври – в Деня на българския лекар.