Дискутираха икономическото развитие на Североизточен район
Дискутираха икономическото развитие на Североизточен район / netinfo

В Добрич се проведе работна среща на неправителствени организации от Североизточна България, работещи в сферата на икономическото развитие и представители на местната и централна власт. Срещата бе организирана от сдружение Европартньори, регионален партньор по проект „Укрепване на институционалния капацитет на Център за икономическо развитие за работа с държавната администрация и изграждане на мрежа от НПО в областта на икономическата политика".

В дискусията се включиха  23 представители на неправителствени организации, общински и областни администрации от целия регион.  На срещата бяха обсъдени икономическото състояние и перспективите за развитие пред Североизточен район за планиране, проблемите и възможностите за развитието на неправителствените организации и тяхното сътрудничество с централната и местна администрация за осъществяване на съвместна дейност при разработване и реализиране на местни и национални политики и проекти.

Аналогични срещи до момента са проведени в градовете Монтана и Велико Търново, а до края на месец юни ще бъдат организирани срещи и в Сливен, Велинград и Разлог. По този начин  дейностите на проекта ще обхванат шестте района на планиране, а през юли ще бъде проведена и национална среща в  София, на която ще бъде утвърдена и огласена националната мрежа за сътрудничество на неправителствения сектор, работещ съвместно за икономическото развитие на страната.