Директорът на ФСГ: Илко е толерантен и скромен, в него няма никаква агресия
Директорът на ФСГ: Илко е толерантен и скромен, в него няма никаква агресия / община Добрич
Директорът на ФСГ: Илко е толерантен и скромен, в него няма никаква агресия
50795
Директорът на ФСГ: Илко е толерантен и скромен, в него няма никаква агресия
  • Директорът на ФСГ: Илко е толерантен и скромен, в него няма никаква агресия

Илко Радев беше един от много добрите ни ученици, толерантен и скромен. В него няма абсолютно никаква агресия. Не вярвам той да е предизвикал сбиването, а ако е направил нещо, то е било при самоотбрана", заяви в ефира на Дарик радио директорът на Финансово-стопанската гимназия в Добрич Неделчо Недев. 19-годишният Илко бе задържан вчера за трагичния инцидент в Студентски град в София, при който загина перничанинът Марио Данчев.

Илко Радев е завършил специалност „счетоводна отчетност" в гимназията миналата година, в класа на Миглена Стефанова. Директорът Недев му е преподавал физика и по думите му Илко е бил активен в училище и в извънкласните дейности, отзивчив и винаги готов да помогне. „Младежът не пие алкохол и не пуши, защото аз ги знам кои пушат, нали по цял ден съм в училище. Шокиран съм, не е възможно той да е проявил агресия", допълни Недев. Майката на момчето - начален педагог в добричко училище, често посещавала гимназията, за да се информира как се учи синът й, макар че с него никой не е имал никакви проблеми.

"Илко говори много добре английски, ползва и немски език. За него мога да кажа само хубави неща - той беше безупречен ученик, общителен, контактен, в никакъв случай агресивен", сподели преподавателката по немски език в гимназията Светла Върбанова. Илко е бил в състава на група ученици, посетили Германия по линия на европейски проекти на учебното заведение.

Чуйте в прикачения файл казаното от Неделчо Недев пред Дарик: