Детски празник, еко работилница и концерт в Добрич
Детски празник, еко работилница и концерт в Добрич / Дарик Добрич, архив

Няколко събития, посветени на Празника на града - 25 септември, организира днес община Добрич. Детско-юношески празник „В света на приключението" очаква посетители от 10.00 до 15.00 ч. в Центъра за защита на природата и животните. Той е организиран съвместно с клуб „Изследовател".

В следобедните часове, на площад "Свобода", от 16.00 ч. започва творческа еко работилница. Екипът на детски клуб "Наталинко" от Варна ще покаже как можем лесно да направим ръчна хартия, като използваме само естествени материали, и какво бихме могли да сътворим от нея. Работилницата е подходяща както за деца, така и за възрастни, като за по-малките е желателно да са с придружител, който да им помага.

От 18.30 ч. на площада е концертът на вокално-инструментална група "Зора" от Варна. Музикантите, свирещи на гъдулка, тамбура, гайда, кавал, мандолина, бас китара и перкусии, изпълняват както свои авторски, така и автентични песни от българския фолклор. Те са гостували вече три пъти в Добрич - в Миновото кафене в "Стария Добрич" и Огледална зала „Нели Божкова".

По време на концерта артисти от сдружение "Пауър Джъмп" - Варна ще направят демонстрации на скачащи кокили /бокинг/, както и огнено шоу /въртене на пой/.