Детелина Николова представя Добрич и региона в Китай
Детелина Николова представя Добрич и региона в Китай / Пресслужба Община Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова представя града и региона на Международна конференция на побратимените градове в Китай. Поканата е отправена от Китайската асоциация на местните власти. В българската делегация са включени още кметовете на Монтана, Свищов и представители на Националното сдружение на общините.

Конференцията на побратимените градове ще продължи до 11 септември в градовете Шанхай и Чунцин и предвижда участие на градове - партньори от цял свят. Ще се обсъждат теми, свързани със стратегическото планиране на екологията на градовете, намаляване на парникови газове, изграждане на инфраструктура и обществен транспорт, развитие на културата, спорта и здравеопазването, както и междуобщинско сътрудничество. В един от модулите кметът на Добрич Детелина Николова ще представи града и региона.

Програмата на конференцията на побратимените градове предвижда още посещения на международното Експо изложение в Шанхай и участие в Конференция за развитието на селското стопанство в Европа и Китай.

Добрич си сътрудничи с китайския град Голмуд от 2002 г. В рамките на партньорството в двата града са разменени опознавателни визити, а през 2004г. след посещение на китайска делегация в Добрич е разширено сътрудничеството провинция Цинхай.