Детелина Николова подписа в Брюксел за устойчиво енергийно развитие
Детелина Николова подписа в Брюксел за устойчиво енергийно развитие / netinfo

 

Детелина Николова подписа европейски документ за присъединяване на общинската мрежа ЕкоЕнергия към Споразумението на кметовете, съобщават от общината. Подписването е станало на специална церемония в Брюксел, а добричкият кмет е сложила подписа си в качеството си на член на УС на общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия" и представител на местните власти в Комитета на регионите.

Към  официалното споразумение са се включили още Мрежата на устойчивите острови от Егейско море/Гърция/ и област Генуа /Италия/. С този документ Общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия" се ангажира в постигането на целите на Европейския съюз за устойчиви енергийни политики.

Добрич е една от първите български общини, която през 2008 година се присъедини към Споразумението на кметовете за устойчиво енергийно развитие. То е най-амбициозната инициатива на Европейската комисия в партньорство с Комитета на регионите, с която представителите на над 60 милиона граждани ще работят заедно за промяна на околната среда и по-разумното използване на енергията.

Споразумението на кметовете е подписано от над 350 европейски градове, сред които Амстердам, Берлин, Брюксел, Флоренция, Париж, Рим, Ротердам, Стокхолм, Варшава.