Депутатът Валентин Николов осъди партия Атака
Депутатът Валентин Николов осъди партия Атака / Дарик Добрич

Народният представител от Патриотичния фронт от Добричка област Валентин Николов е спечелил окончателно заведеното от него дело за клевета срещу партия Атака, съобщи пред Дарик самият Николов. Той е завел общо две дела за клевети и обиди - едното срещу партия Атака, тъй като неистините са били публикувани във вестник „Атака”, а другото – лично срещу Волен Сидеров,  поясни депутатът и подчерта, че е убеден, че и второто дело ще бъде решено в негова полза.

3 хил.лева е размерът на санкията по първото дело. „Имам право да обжалвам тази сума, тъй като това е частичен иск и мога да претендирам за 50 хил.лв., но няма да го направя, защото тези дела не ги водя за пари, става въпрос за чест и за това, че клеветите и обидите по мой адрес нямат нищо общо с истината” – коментира Николов.

Той информира още, че до края на декември  предстои в пленарна зала да бъде разгледан и приет проекто-бюджета на държавата за 2015 година. Стартира работата и на парламентарните комисии, в това число и на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, чийто председател за втори мандат е Валентин Николов. Той разказа, че  предстои да бъде приет правилник за работата и организацията на комисията, след което ще бъдат разгледани всички сигнали срещу длъжностни лица, постъпили до момента.

В качеството си на народен представител, Валентин Николов  ще постави от парламентарната трибуна  въпросите за водоснабдяването на област Добрич, състоянието на местното  водно дружество и неосъществения воден цикъл на Добрич, декларира пред Дарик депутатът.