Денис Номан в студиото на Дарик Добрич
Денис Номан в студиото на Дарик Добрич / Дарик Добрич
Кандидатите за депутати от региона ще са само местни хора
Кандидатите за народни представители от партия ДОСТ в Добричка област ще бъдат само местни хора и сред тях няма да има „парашутисти” или спуснати от централното ръководство кандидатури. Това съобщи в ефира на Дарик временно изпълняващия длъжността Областен координатор на ПП ДОСТ в Добричка област Денис Номан. Според него номинираните за депутати ще станат ясни до дни, а формулата за съвместно представяне с Народна партия „Свобода и достойнство” ще е успешна.

„Нашата цел на предстоящите парламентарни избори е да се преборим за електорат от 5-6 хиляди гласа в Добрички избирателен район и ако в национален мащаб прескочим 4%-тната бариера, мисля, че имаме реален шанс да излъчим народен представител от Добричка област” – заяви Денис Номан. Той сподели и личното си мнение, че народните представители не трябва да се местят в столицата, а да работят по родните си места и региони.  На два или три месеца, когато трябва да се гласуват законите в парламента, депутатите  да пътуват до София, предлага Номан. „ Сегашните народни избраници отиват в София и забравят за родните си места и за дълбоката провинция, имам чувството, че въздухът в столицата е различен и им променя начина на мислене” – коментира  местният лидер на ДОСТ.

Той бе категоричен, че в партията на Лютви Местан решенията се взимат много по-демократично и след широко обсъждане, за разлика от ДПС. „Още при учредяването на партията се въведе мандатност в ръководните и изборните длъжности – нещо, което липсва в останалите партии, където не дават път на младите хора” – подчерта още Номан.

„От ДПС постоянно твърдят, че ние сме предатели. Ние сме изключените и нежеланите от тях. И до сега не знам по какви причини бях изключен от ДПС. От 2012 г. не съм се включвал в други политически партии и формации. След  излизането на Лютви Местан от ДПС бях поканен от него в ДОСТ.  Дванайсет години съм работил за марката ДПС и винаги съм бил на ръководна длъжност, исках тази партия да върви в посоката, заради която беше създадена – да защитава правата на малцинствата в България. За съжаление през последните 10 години  ДПС изобщо не се интересува  от правата на българските граждани и особено на турското население у нас, а явно защитава моделът „Кой”” – коментира още Денис Номан.

Той информира, че към момента партия ДОСТ все още не е изградила структури във всички общини на Добричка област. Работещи партийни звена има в община Тервел, четири са  местните структури в община Каварна, също толкова са в община Балчик и три в град Добрич.