Ден на отворените врати в Районен съд - Добрич
Ден на отворените врати в Районен съд - Добрич / Дарик Добрич

Районен съд - Добрич организира днес ежегодната си инициатива „Ден на отворените врати". Тази година събитието е по повод Деня на Конституцията и на юриста, който до 1991 г. се отбелязва на 4 декември.

Инициативата на Районен съд има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите и за постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система. Желаещите могат да научат повече за работата на институцията в рамките на целия работен ден от 9.00 до 17.00 часа. Посетителите ще могат да разгледат съда и да се запознаят с възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги.

В сградата на съда ще гостуват ученици от ОУ „Йордан Йовков" в село Спасово, община Добричка. Те ще имат специална среща с председателя на Районен съд Веселин Монов, който ще ги запознае с работата на магистратите, поставяйки акцент върху Концепцията за държавна политика в областта на правосъдието за детето. Съдебният администратор Албена Димитрова ще поясни за гостите структурата и дейността на съдебната администрация.