Окръжен съд – Добрич провежда Ден на отворените врати
Окръжен съд – Добрич провежда Ден на отворените врати / Дарик Добрич
Ден на отворените врати се провежда в Окръжен съд – Добрич. От 11.00 часа на посещение в съда ще бъдат четвъртокласници от СУ„П.Р.Славейков“, които ще получат възможност да разгледат съдебната палата и да придобият основна знания за работата на институцията. Специално за малките посетители служители от Областно звено „Съдебна охрана“ ще демонстрират техники за конвоиране на задържани лица.
 
От 14.00 часа в осма съдебна зала ще бъде представен симулиран процес, подготвен от гимназисти със съдействието на председателя на Окръжния съд и ръководител на Гражданското отделение Галатея Ханджиева. Младежите ще пресъздадат гражданско дело, образувано по иск за обезщетение на вреди, причинени от нанесена средна телесна повреда. В ролите на съдия, адвокати, свидетели и вещо лице ще влязат възпитаници на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и ПГТС „М. В. Ломоносов“.

Ученици от двете учебни заведения бяха включени в образователната програма “Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. В Деня на отворените врати те ще получат удостоверения за успешно преминалия курс на обучение.