/ Окръжен съд-Добрич
Дело за убийство ще се гледа по общия ред, определи Окръжен съд-Добрич на разпоредително заседание. Подсъдим е 65-годишен мъж, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 13 ноември 2017г., в добричкото село Смолница, умишлено умъртвил 72-годишен мъж от същото село. Убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с тежка обида и с насилие.
 
Осъдиха сводник - наркопласьор, опитал да се укрие от правосъдието

Обвиняемият е осъществил деянието с незаконно притежавана от него въздушна пушка, преработена в еднозарядно неавтоматично оръжие за стрелба с бойни патрони, за което също е подведен под отговорност. Престъплението е станало в къща в село Смолница, след употреба на алкохол и възникнал спор между подсъдимия и пострадалия, посочва обвинението.
 
Подсъдимият е заявил пред съда, че признава вината си и е изразил съжаление за стореното. Адвокатът му е поискал делото да премине по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдебният състав е преценил обаче, че не са налице основания за прилагане на тази процедура и е определил процесът да протече по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.
 
Условно наказание и глоба за добричлия, отглеждал растения от вида на конопа

Двама наследници на пострадалия са конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса. Допуснати за съвместно разглеждане в наказателното производство са и предявените от тях граждански искове - всеки в размер на 100 000 лева, представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди.
 

Следващото съдебно заседание е насрочено на 8 февруари.