Децата на Добрич празнуват
Децата на Добрич празнуват / Дарик Добрич

Богата програма очаква децата на Добрич на техния празник 1 юни. Тя ще започне още в 9.00 ч. със забавно детско утро, което са подготвили специалистите от Историческия музей. Те ще очакват любознателните малчугани в Дом-паметник „Йордан Йовков" и в експозиция „Природата на Добруджа" в музея в градския парк. Заниманията ще продължат до 14.00 ч.

От 9.30 ч. Куклен театър „Дора Габе" ще представи най-новия си спектакъл „Пеещото дърво", а от 11.00 ч. се играе безплатно представлението „Къде отиваш, конче?" - традиционен подарък за децата на Добрич от фирма "Изида".

Програма за децата са подготвили и в Художествената галерия. От 10.30 ч. там ще се състои среща с Малкия принц на тема „За какво служат бодлите?", а от 15.00 ч. екипът кани палавниците да се включат в играта „Търсачи на съкровища".

Детските ясли ще се включат в празника с концерт на възпитаниците им под наслов "Детска планета" - от 10.00 ч. в Органова зала. По-големите батковци и каки от детските градини в Добрич ще се изявяват на същото място от 17.00 ч. Техният концерт е озаглавен „Детското сърчице - бялата лястовица на живота".

През целия ден в читалнята на Народно читалище „Йордан Йовков" ще се представя детската лятна занималня, която стартира на 1 юни.

От 18.00 ч. ще бъде показан спектакъла на театрална студия "Зорница" към читалището - "Принцеси сънени, неразсънени". Текстът е на Румен Николов, постановката - на ръководителя на школата Ема Георгиева.