Деца превърнаха боклука в нещо красиво
Деца превърнаха боклука в нещо красиво / netinfo
В СУ „Димитър Талев” се проведе поредното занимание в рамките на проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”. Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България.
 
Знаейки за проблемите, които се създават поради прекомерното изхвърляне на отпадъци и невъзможността на някои материали да се разграждат в природата, децата заедно със своите родители, класен ръководител и библиотекар се включиха в моделиране с отпадъчни материали, като по този начин показаха как боклукът може да намери своето красиво приложение.

Деца превърнаха боклука в нещо красиво
netinfo

С много идеи, креативност и творчески талант малчуганите създадоха оригинални предмети - гъсеници от картон за яйца, ракета, влакче и бухал от ролка за тоалетна хартия; моливник от картон, сокоизстисквачка, самолет, саксия и касичка от пластмасови бутилки, както и хранилки и къщичка за птици от кутия за обувки.
 
Децата сътвориха и образ на своята любима учителка – г-жа Хинева, от платове и пластмаса.
 
В края на заниманието учениците поздравиха своя гост от библиотеката с песните „Трите кофи”, „Чай от билки” и химна на своето училище.
 
С изработените от децата предмети в края на проекта ще бъде открита изложба под наслов „За красива и чиста природа”.