Деца подредиха рисунки в Окръжен съд – Добрич
Деца подредиха рисунки в Окръжен съд – Добрич / Окръжен съд Добрич

Изложба рисунки представя в Окръжен съд - Добрич Детската школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова. 10-те творби показват пейзажи, герои от приказки и натюрморт. Техните автори са на възраст от 6 до 10 години, сред тях има носители на призови награди в национални и международни конкурси.

В последните три години в Окръжен съд - Добрич гостуваха изложби с картини от фонда на Художествената галерия в града, на възпитаниците на училище „Климент Охридски" и на школите при Общински младежки център „Захари Стоянов", отбелязват от ведомството.

Детската школа по изобразително изкуство, която се представя от днес, съществува от 20 години. След закриването на Центъра за работа с деца тя е под шапката на Младежкия център. Заедно с Детското ателие по изобразително изкуство „Палитра" с ръководител Галина Върбанова са представяли изложби в Министерството на образованието, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" и в Регионалната народна библиотека „П.Р. Славейков" в старопрестолния град.