Децата от лятното училище към РБ "Дора Габе"
Децата от лятното училище към РБ "Дора Габе" / РБ "Дора Габе" - Добрич
В дискусия на тема „Групиране на професиите по различни признаци“ участваха деца от лятното училище „Играй и учи“ към Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. Организатор на проявата бе центърът за кариерно ориентиране. По време на дискусията децата получиха своите първи познания за това, какво е „визитка“ и как биха могли да представят по атрактивен начин своите качества, интереси, умения, четоха стихчета и разпознаваха отговорите на гатанки за познати и непознати професии. Чрез забавни ролеви игри бяха разкрити особеностите на отделните професии.

На специално „Влакче на професиите“ всяко дете си избра „късметче – професия“, като задачата бе само да прецени, на кой от вагоните трябва да се качи. Под звуците на песничка за влакчето машинистът  поведе шареното влакче  на професиите към следващите гари на познанието.

Всички участници в занятията получиха награди от кариерните консултанти – папирусчета със стихчета за разнообразни професии, а красивата сервитьорка Роси ги почерпи с цветни бонбони.

Център за кариерно ориентиране - Добрич работи по проект на МОН “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.