/ ДЛС Балчик
Весел детски празник за малчуганите от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Балчик организираха служителите на Държавно ловно стопанство - Балчик, РДГ-Варна и Природен парк „Златни пясъци“.

"С децата от това училище работим от доста време, но тази година решихме да им организираме екскурзия, която да ги накара да се връщат в гората отново и отново", разказва директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова.

По традиция празникът започна с песента „Хубава си, моя горо“, малчуганите имаха възможност да избират любимите си песни и да се повеселят сред природата. Лесовъдите и децата преминаха по маршрута „Песента на гората“, като извървяха пътя от говорещото дърво, през птичките в парка, до класната стая на открито. Там малчуганите имаха възможност да покажат какво са научили при разходката си и да покажат кои са местата, които обитават различните пернати.Заедно с двама алпинисти децата се качиха на Тролея на Тарзан и Маймунарника.

Всички деца получиха грамота „Млад лесовъд“ и покана за нови игри и уроци в гората. От ръководството на ДЛС-Балчик са решили да поканят малките ученици в ловната база в Батово, където децата освен че ще получат бележниците си в края на учебната година, ще имат възможност да научат много нови неща за дивите животни, да ловят пъстърва в развъдника на стопанството и да си я приготвят сами.