Представителите на ДБГ - Найден Зеленогорски и съветниците от ОбС Добрич
Представителите на ДБГ - Найден Зеленогорски и съветниците от ОбС Добрич / Дарик Добрич
От Движение „България на гражданите“ ще подкрепят кмета на Добрич Йордан Йорданов ако реши да се кандидатира за втори мандат. Това заяви в Добрич зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски. „Иска се доста смелост за реформи по цялостната инфраструктура, а Йорданов се справя добре“, заяви Зеленогорски. „Може би има несгоди за гражданите, но все трябва да се почне отнякъде“, допълни той и изрази задоволство, че Добрич е пример за правилно разходване на евросредства – умно и с ефект.
 
Освен това, когато има успешен кмет, това спомага консолидирането на демократичната общност и подобрява обществената среда, изтъкна Зеленогорски и отбеляза, че  Йорданов е направил много, общувайки активно с гражданите и създавайки механизми за изслушване на техните идеи и предложения. Попитан кога ще стане ясно дали кметът ще се яви за втори мандат, Зеленогорски каза, че това ще бъде негово лично решение.
 
Общинските съветници от ДБГ в групата на Реформаторския блок споделиха, че от вчера са в активен диалог с колегите си от останалите демократични сили, за съвместно явяване на Местни избори‘2019. Вече е преминала първата среща – със СДС, предстои с „Демократична България“ и други. Те отчитат мандата на Йорданов като успешен, заради мащабните промени в градската среда с цялостно обновяване на 25 улици.
 
От партията споделиха, че ще продължават упорито да работят за въвеждане на повече секции с машинно гласуване на предстоящите избори, както и за електронно-дистанционен вот. Според Зеленогорски машините гарантират честни избори и цената няма значение, щом е в полза на демократичния процес. Координаторът на ДБГ за региона Нивелин Радичков посочи, че лично е наблюдавал машинното гласуване в Добричко и в тези секции 80-90% от избирателите са предпочели този вариант, което показва, че хората са готови на новостите.
 
От ДБГ съобщиха още, че ще внесат след националната си конференция на 6 юли в Народното събрание законопроект за субсидирането на партиите, в който ще застъпят идеите си за регресивно финансиране, при което парите за партиите се намаляват след 150 000-ия глас според специална формула.