ДБГ сформира предизборен щаб за местните избори
ДБГ сформира предизборен щаб за местните избори / Дарик Добрич

"Движение България на гражданите" вече има областен предизборен щаб за предстоящите местни избори. За председател е избран зам.-областният управител Йордан Йорданов, който е областен координатор на партията. Изградени са и общинските предизборни щабове в региона с изключение на Тервел, където партията все още няма структура.

До 15 май хората на Меглена Кунева ще обявят номинациите си за кметове в Добричка област, съобщи пред Дарик Йордан Йорданов. Седмица след това се очаква да станат ясни окончателните кандидатури на Реформаторския блок.

Вече има решение петте партии в блока да участват заедно в местните избори в региона. Йорданов обясни, че отделните политически формации ще излъчат свои кандидатури, които впоследствие ще бъдат обсъждани и гласувани от разширения състав на Реформаторския блок, за да се стигне до единни предложения. "Договорихме се с колегите от РБ, че веднага след празниците ще имаме нелеката задача да сформираме групите, които да направят предложения за кандидати за кметове", каза Йорданов.

В Добрич реформаторите ще има самостоятелна кандидатура за кмет. Приоритет за коалицията ще бъде да издигне свои кандидати и в останалите общини в региона, но това ще се решава по места според конкретната ситуация, отбеляза още Йорданов. Реформаторите ще търсят партньори за местния вот и сред партии извън коалицията.