Даряват компютри на общината за антикорупционната й политика
Даряват компютри на общината за антикорупционната й политика / netinfo
Община Добрич ще получи компютърно оборудване заради добрата си работа по превенция на корупцията, съобщават от пресслужбата на общината. Техниката се осигурява по проект на Националното сдружение на общините “Гражданите и Общината - партньори за прозрачна и ефективна местна администрация”, финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет”.

Оборудването включва три компютъра, два принтера, един скенер и два броя непрекъснато захранване.

Община Добрич разработи и прилага редица антикорупционни мерки, които се използват като иновационни и в други български общини, отчитат от кметството. Създаден е електронен адрес control@dobrich.bg за получаване на сигнали, свързани с корупция в администрацията. Въведен е електронен регистър за устни и писмени сигнали, жалби, предложения от гражданите, като конкретен механизъм за обратна връзка.

От началото на 2007 година е открита денонощна телефонна линия за сигнали за корупция. Във фоайето на сградата на общинска администрация е на разположение специална кутия за сигнали и жалби на граждани, която се отваря всеки първи вторник на месеца, в присъствието на представители на медиите.

От общината разработват План с мерки за надграждане на постигнатото за прозрачно и ефективно управление на местно равнище.