/ netinfo
След дълги години на оскъдно осветление, с нови 80 лампи е осветен дворът на МБАЛ-Силистра. Те са дарение от Тодор Стаматов Тодоров и група местни бизнесмени - Ивайло Йорданов, Георги Драганов, Ивайло Иванов и Денислав Димитров.

Идеята на дарителите е да осигурят цялостно облагородяване на парка на лечебното заведение, включващо ново осветление, озеленяване на тревните площи, поставяне на 70 кошчета за смет и на 75 пейки, които са вече поръчани, предстои тяхното монтиране.

Това дарение е поредното дарение на Тодор Тодоров. Досега той я осигурявал апаратура и обзавеждане за различни отделения и ремонти в сградите на болницата. В знак на признателност към дългогодишната дарителска дейност, през 2017 година, Районната лекарска колегия в Силистра награди бизнесмена и областен координатор на ГЕРБ Силистра Тодор Стаматов Тодоров със статуетка на бащата на медицината Хипократ.

В процеса на своята обществена дейност той е съдействал за разрешаване на ключови за болницата проблеми, без които съществуването й би било много трудно..