НАП провери обекти по Дамбата
НАП провери обекти по Дамбата / Дарик Добрич
Публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ към териториалната дирекция на НАП са посетили търговски обекти, разположени на Дамбата в град Балчик, съобщиха от дирекцията. Иззети са парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни задължения, но отказват да ги погасят доброволно. От три обекта - хотел, ресторант и бар на крайморската алея в Белия град са иззети и внесени в републиканския бюджет 4 345 лева.

„Нека търговците отчитат коректно продажбите на стоки и услуги и да спазват данъчното законодателство, за да  се избегне налагането на парични глоби и запечатване на обекти в разгара на сезона. Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан поне за седмица. Проверките по Северното Черноморие продължават до края на летния сезон“, заяви териториалният директор Милена Колева.

От началото на юли до момента са извършени общо 5085 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушения.  90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов апарат и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушения на данъчните закони.