Да се избегне опасността от падане на ледени  висулки
Да се избегне опасността от падане на ледени висулки / netinfo

Кметът на Добрич Детелина Николова издаде заповед, която има за цел да предотврати опасността от падащи ледени блокове и висулки от покривите на сгради.

Заповедта е изпратена до директорите на учебни и детски заведения на територията на общината. Те незабавно трябва  да извършат цялостен оглед на поверените им обекти и при констатиране на опасност от падащи ледени блокове и висулки да предприемат всички необходими  мерки за отстраняването им. Ако отстраняването на ледените образувания е невъзможно да се предприемат действия за обозначаване и обезопасяване на опасните места с цел недопускане на инциденти.

Същото със собствени сили и средства трябва да извършат и ръководителите на учреждения, общински фирми, ползватели и наематели на сгради държавна и общинска собственост и собственици на частни имоти.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на зам.кмета по териториално устройство арх. Пламен Ганчев. Разпоредбата е издадена на основа на Закона за защита при бедствия заради зачестилите сигнали за опасности от подобен характер.