Да развеем българското знаме на 3 март
Да развеем българското знаме на 3 март / netinfo

Да поставим по домовете си българския трибагреник по случай националния празник, призовават от кметството. Добрич ще отбележи националния празник с общоградско поклонение и тържествен ритуал за издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Добрич.

Инициативите за празника ще започнат с шахматен сеанс под наслов “129 добруджански топ-аловци”, който ще се проведе от 9.30 до 13.00 часа в Международен колеж “Албена”.

Заупокойна литургия и света панихида в памет на загиналите за освобождението на България ще бъде отслужена от 10.00 часа в Храм “Свети Георги”. От 10.00 до 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, Генерал лейтенант Цимерман и на Алеята на опълченците във Военното гробище.

Общоградското поклонение и церемонията по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и Добрич ще започне от 11.00 часа на паметника на Хан Аспарух. С военни почести от представителната част на Варненския гарнизон ще бъдат поднесени венци на Костницата на загиналите руски воини. Кметът на Добрич Детелина Николова ще произнесе възпоменателно слово. От 12 часа пред хотелски комплекс “България” е организиран празничен концерт с участието на фолклорен танцов ансамбъл “Добротица” В същия час пред Дом – паметника “Йордан Йовков” ще бъде изнесен концерт на Духовия оркестър.