Кутията за събиране на средства за лечението на Симона е поставена в Областна администрация - Добрич
Кутията за събиране на средства за лечението на Симона е поставена в Областна администрация - Добрич / Областна администрация Добрич
Кутия за събиране на средства с благотворителна цел в помощ на 10-годишната Симона Милчева от Добрич, вече е поставена в Областна администрация. По този повод Областният управител на Добрич Красимир Кирилов отправя апел към всички жители на областта – да върнем усмивката на малката Симона, която има нужда от спешна операция на гръбначния стълб. Да отворим сърцата си и да помогнем на едно семейство да бъде щастливо, апелира Кирилов. 

Дарик отново припомня, че Симона страда от тежка сколиоза. S-образното изкривяване на гръбначния стълб на детето притиска с всеки ден все повече жизненоважни органи, затова се налага спешна операция за поставяне на импланти.  

В болница „Токуда“ са готови да оперират Симона, но за целта са нужни 28 000 лева, които трябва да бъдат събрани до два месеца. Сумата е непосилна за семейството на детето, а от Фонда за лечение е получен отказ, разказа майката на Симона – Мирка Георгиева. 

„В помощ на Симона има поставени кутии за дарения в редица обекти в града. Всеки, който иска да протегне ръка и направи едно дете и близките му щастливи – може да дари средства и в Областна администрация, където със съдействието на директора на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов, поставихме кутия за дарения“ – казва Областният управител и допълва: „Да бъдем добри и дадем шанс на едно дете да се усмихва“.

За набиране на средства за операцията, семейството има и разкрита банкова сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG64UNICR70001522983987
BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF
Мирка Димитрова Георгиева (майка на Симона)