Д-р Трифон Йорданов е новият директор на добричката болница
Д-р Трифон Йорданов е новият директор на добричката болница / Дарик Добрич - архив

Д-р Трифон Йорданов, досегашен началник на АГ-отделението в добричката болница, бе избран за изпълнителен директор на МБАЛ – Добрич на извънредно общо събрание на акционерите, съобщи за Дарик Божанка Вуцова – представител на община Добрич в Общото събрание. На събранието е бил освободен досегашният изпълнителен директор на болницата д-р Красимир Николов и стария Съвет на директорите и е гласуван нов Съвет в състав – д-р Трифон Йорданов,  д-р Димитър Груев /анестезиолог/ и Боряна Зидарова – от отдел „Правен” на Министерство на здравеопазването.

Новият Съвет на директорите ще има 3-годишен мандат на управление. Той е приет с пълно единодушие от представителите на Министерство на здравеопазването и община Добрич, които държат съответно 63% и 16% от капитала в „МБАЛ – Добрич” АД.

Дарик припомня, че предложената смяна на ръководството на добричката болница предизвика остри коментари сред общинските съветници по време на заседание на Общинския съвет, на което бе гласувано представителят на общината в Общото събрание на акционерите Божанка Вуцова да подкрепи смяната. Общинските съветници от БСП я определиха като „чиста политика” и припомниха, че само преди месец и половина здравният министър Петър Москов изказа задоволство от работата на болницата. Тогава Божанка Вуцова подчерта, че решението е на мажоритарния собственик на дружеството - Министерството на здравеопазването, а кметът Детелина Николова коментира, че подобни решения са вземани и преди и че тя лично уважава професионализма в здравната сфера, но в нея трябва да има и реформи.