Д-р Евгения Георгиева разпространи обръщение към стачкуващите  учителите
Д-р Евгения Георгиева разпространи обръщение към стачкуващите учителите / netinfo
Заместник - областният управител д-р Евгения Георгиева разпространи обръщение към учителите в региона. Публикуваме пълния текст на обръщението:

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас освен като зам. областен управител, но и като Ваш почитател.

Безспорно е, че има елитарни професии, една от които е и вашата и още по-безспорно е че на тези професии учители, лекари обществото им e длъжник.Справедлива е битката ви за достойно заплащане, но Вие добре знаете, че и учители и лекари- всички ние живеем в бедна България. Нека битката Ви бъде разумна и в онази достойна рамка – МЯРАТА!

В целия този взривен момент има нещо изключително важно, нещо което стои в центъра на събитията но никой не говори за него- ДЕТЕТО.

Бих попитала стачкуващите учители: “Как ще се почувствате, ако вашето дете е болно, посетите лекарския кабинет и той е празен или в него стои педиатър, на който му е поръчано да мълчи?!

Един малчуган в рубриката “ Малък коментар” по BTV на въпроса на журналиста: “Защо стачкуват учителите?” отговори смразяващо: “Защото сигурно ни мразят”.

Уважаеми учители, дали водейки Вашата битка няма да загубите една по-голяма?! Дали синдикатите ще могат да влязат в клас и да агитират малкия първокласник да ви вярва и да ви обича, след като неговата икона – ПЪРВИЯ УЧИТЕЛ е разрушена и той се е почувствал изоставен?! Дали завършващия абитуриент ще Ви повярва и ще продължи да Ви обича, ако Вие му обещавате да провалите учебната година и да разбиете мечтите му?!

Уважаеми учители дайте шанс на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДЕТЕТО, дайте ни шанс да останем ВАШИ почитатели!

С уважение:

Д-р Е. Георгиева зам. обл.управител