Цветан Цветанов и Лиляна Павлова се срещнаха с добричлии, за да представят листата си с кандидати за ЕП
Цветан Цветанов и Лиляна Павлова се срещнаха с добричлии, за да представят листата си с кандидати за ЕП / Дарик Добрич
Лиляна Павлова поиска от добричлии мощна подкрепа, за да вървим напред по магистралата Европа
Вслушайте се в това, което казват абитуриентите. Те броят до 12 и това е числото, което ще бъде успешно и печелившо на изборите на 26 май. Това заяви в Добрич заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. „На 26 май е много важно да се поздравим с убедителна победа, защото тя ще даде възможност да продължи стабилността на страната и да се подготвим много по-добре за предстоящите местни избори през есента” – подчерта Цветанов. Той пристигна в Добрич, за да присъства на представянето пред местната общност на кандидатите за депутати в Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС.

Цветанов  припомни, че основният акцент в този управленски мандат на правителството е образованието и че  само за последните две години са били осигурени 700 млн.лв. европейски средства за 500 български училища и детски градини по линия на енергийната ефективност и подобряване на образователната инфраструктура. Зам.-председателят на ГЕРБ припомни  и че Община Добрич в момента изпълнява проект за водния цикъл на стойност 119 млн.лв. „Друг е въпросът дали това се изпълнява по възможно най-добрия начин и дали се осъществява необходимия контрол, но това са европейски средства и те са осигурени благодарение на стабилността, която има в управлението на страната ни с министър-председател Бойко Борисов” – каза Цветанов.  

Той заяви готовност управляващите да изпълнят поетите към добричлии ангажименти. „Когато има стабилност ние може да продължим политиките, които да отговорят на вашите очаквания. Това, което ще направи регионалното министерство е да изпълни ангажимента си за околовръстния път на Добрич, да се направи пътят Добрич – Албена тази година и разбира се основният ни акцент в този управленски мандат – автомагистрала Хемус, която дава изключително голямо развитие за региона и за Северна България. Когато има стабилност могат да се преразпределят финансови средства към българските общини и да се решават проблеми в секторните политики” – обяви Цветанов.

Цветан Цветанов и Лиляна Павлова се срещнаха с добричлии, за да представят листата си с кандидати за ЕП
Дарик Добрич

За важността на предстоящите избори говори пред добричлии и Лиляна Павлова – кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС.  „Тези избори са важни, защото българското правителство, което работи за финансовата, икономическата стабилност на държавата и за сигурността ни като външна, южна граница на Европа трябва да получи силна подкрепа за политиките, които провежда, за да може то легитимно и спокойно да продължи напред” – подчерта бившият министър на регионалното развитие и българското европредседателство.

Тя припомни, че за периода от 2007 г. до 2018 г. благодарение на Европа и европейската солидарност са предоставени субсидии в размер на 1 млрд и 500 млн. лева в подкрепа на развитието на земеделието в регион Добрич. „ Вярвам, че с вашата подкрепа ще успеем да устоим и да продължим да инвестираме така, че българското земеделие и селско стопанство да се развива, да бъде модерно, технологично, конкурентно, за да може българските стоки и продукти да са конкурентни и да се продават на огромния, свободен европейски пазар от 500 млн. потребители” – каза Павлова.  
 
Тя сравни Европа с магистрала, по която, за да вървим напред трябва да сме заедно и да работим в екип. „Всички ние пътуваме в една кола, която има четири гуми, които трябва да са здрави и движещи се в една посока. Първата гума – това е правителството и то трябва да е стабилно и балансирано, за да вървим в правилната посока напред и то трябва да получи нашата подкрепа включително и чрез този вот. Втората гума са очакваните местни избори, нашите кметове, успешните ни кметове до момента и тези, които се надяваме да спечелим, защото е важно да имаме добър синхрон между местните власти и правителството. Третата гума е силното мнозинство в Народното събрание, за да можем да приемаме такива закони, които да подкрепят гражданите, бизнеса и икономиката. И четвъртият стълб но не по важност – това са българските представители в Европейския парламент. Защото Брюксел не е нещо далечно, всеки един закон и регламент, който се приема там, касае живота на българските граждани независимо дали живеят в Добрич, Шабла, Балчик или София. Ако ние не се движим в една посока, не си помагаме, не се допълваме и не работим заедно, няма да вървим по европейския път на България, да имаме подкрепа и доверие.  За да вървим напред по магистралата Европа заедно трябва да се справим и да получим силна и мощна подкрепа” – заяви Лиляна Павлова.
 
 Купуването и продаването на гласове е престъпление!