Човекът на Бареков в Добрич Николай Нейчев хвърли оставка
Човекът на Бареков в Добрич Николай Нейчев хвърли оставка / Дарик Добрич, архив

Областният координатор на „България без цензура” Николай Нейчев се оттегля от политическа дейност и от поста си в партията. Това съобщи самият той с писмо до медиите.

„Преди десетина месеца се захванах активно с политическа дейност, виждайки, че ми се предоставя възможност да направя нещо добро за града ни. Вложихме много енергия и създадохме една много добра организация, която само за няколко месеца успя да спечели около 15% на изборите за европарламент и остана на по-малко от процент разлика от втората сила в гр. Добрич - БСП.За съжаление след изборите много обещания останаха неизпълнени, промени се отношението на ББЦ към институции и индивиди.

Винаги съм държал много на достойнството и поради това се оттеглям от всякаква партийна дейност и постове в ББЦ и се извинявам, ако някой се чувства подведен. На всички достойни хора в организацията пожелавам успех и лично щастие!”, се казва в писмото на Нейчев.

Николай Нейчев е преподавател по музика в Природо-математическата гимназия в Добрич, свирил е в няколко рок формации, член е на международни журита на няколко фестивала за рок музика. Нейчев бе директор на добричкия фестивал “Let`s rock it”, който три години се провеждаше с подкрепата на ГЕРБ. В тази връзка преди време той отбеляза, че наистина е работил с ГЕРБ, но не е бил активист и не е членувал в политическа партия преди ББЦ.