Човек от РЗС-Добрич присвоявал пари?
Човек от РЗС-Добрич присвоявал пари? / netinfo

Член на УС на партия "Ред, законност и справедливост" е обвинен в присвояване на 62 810 лева. Актът е подготвен от Районна прокуратура Добрич. Според обвинителите, 44-годишният Силвиян Жеков е прекрачил закона при условията на продължаващо престъпление, в периода октомври 2008 - ноември 2009 г., купувайки земеделски земи за варненската фирма "Пропърти мениджър" ЕООД. Той сключил с тях договор за посредничество и бил упълномощен за дейността през есента на 2008 г., след което получил от тях авансово по банков път 103 000 лева. Първоначално Жеков отчел 5 сделки с недвижими имоти, но впоследствие спрял и нито отчел нито възстановил останалата сума от 62 810 лева.

Той е осъждан за данъчно престъпление, а ако се докаже настоящото му нарушение - обсебване в големи размери, Наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 години затвор. В момента е с наказателна мярка за неотклонение "подписка", казаха от прокуратурата.

За Дарик Силвиян Жеков коментира: "Това са търговски отношения между нас, които са в процес на уреждане от една година" и не пожела да сподели повече подробности.