/ netinfo
Членове на фейсбук групата „Майките в Добрич” помогнаха на жена, която се грижи сама за четирите си внучета. Дъщерята на баба Иринка починала и децата – едно момиче и три момчета на възраст от 7 до 15 години, останали при възрастната жена.

Една от жените в групата се запознала с баба Иринка, която трябвало да попълни документи за социалните служби. Разбрала, че бабата изпитва огромни затруднения с отглеждането  на внучетата, тя помолила за помощ майките. Децата трябвало да бъдат обути и облечени и много от майките помогнали с дрехи и обувки.

„Казват, че е трудно да бъдеш човек в днешно време. Казват, че сме загубили с годините емпатията си, съпричастността и вярата в хората, че сме се превърнали в егоисти, които не виждат, не чуват и мълчат за важните в живота неща.

Не е трудно да си човек и вие го доказахте! Не е трудно разбереш чуждата мъка и да я приемеш за своя... Щом имаш голямо сърце, в което има място за всеки- ти си ЧОВЕК! 

Благодаря Ви, дами, че отделихте частица от себе си!

Благодаря Ви, че приехте присърце несгодите на Баба Иринка и ѝ подарихте усмивка. По-ценно от усмивката няма, тя е отражение на сърцето, а нейната усмивка през последните дни беше Ваше дело...”
, написа в групата Мони Илиева.