4 безработни ще започнат работа в театъра
4 безработни ще започнат работа в театъра / Дарик Добрич
15 младежи ще бъдат настанени на работа по програмата "Старт в кариерата"
Безработни добруджанци със специфичен опит, професионална квалификация, знания и умения в областта на театралното изкуство, които са регистрирани в бюрата по труда, ще започнат работа по Националната програма „Мелпомена” в област Добрич. Програмата е насочена към осигуряване на заетост и намаляване на безработицата сред културните дейци.

Целта е подпомагане на дейността на театрите в България и предаване на натрупания опит между поколенията чрез насърчаване на приемствеността за съхранение и развитие на културните ценности, информират от Бюрото по труда.

Общо 4 специалисти ще бъдат назначени на разкритите по Национална програма „Мелпомена” работни места в Драматичен театър „Йордан Йовков”. Очаква се те да започнат работа в края на месец февруари. Осигурената по програмата субсидирана заетост ще бъде до края на 2017 г.

15 младежи пък ще започнат работа по програмата „Старт в кариерата”. Те ще бъдат назначени за срок от 9 месеца. Трима младежи ще получат възможност да започнат трудовата си реализация в централни ведомства. В областна администрация – Добрич ще започне работа един, а 11 младежи ще бъдат назначени в общинските администрации в Добрич, Добричка, Балчик, Тервел и Генерал Тошево.