Черен уикенд на пътя - четири жертви на катастрофи в Добричко
Черен уикенд на пътя - четири жертви на катастрофи в Добричко / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама души загинаха в катастрофа на 31 октомври, около 21.40 часа, съобщиха от полицията в Добрич. Трагичният инцидент е станал на около 500 метра след село Ваклино, в посока град Шабла. Лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация е напуснал пътното платно по посока на движението си и се е блъснал в крайпътно дърво. Загинали са 57-годишен мъж от с.Крапец и 30-годишен мъж от с.Граничар, общ. Шабла. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

Още една жертва взе войната на пътя на 1 ноември. Около 21.10 часа е получено съобщение за възникнало произшествие на пътя от с. Коларци, общ. Тервел, в посока Добрич. „Форд” с добричка регистрация, при движение с несъобразена скорост, ударил движещия се пред него „Нисан”, също с добричка регистрация. Двете коли са се преобърнали. Загинал е 37–годишният водач на форда, той е от с.Лозенец, общ. Крушари. Шофьорът на другия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Той е прегледан от медицинско лице, като не са установени видими наранявания. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Семейна трагедия се разигра на 2 ноември. Около 11.40 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по главен път от с.Коритен, в посока с.Александрия, общ. Крушари. „Сеат” с добричка регистрация се е движел с несъобразена с пътните условия скорост. Колата е напуснала пътното платно вдясно по посока на движението си и се е блъснала в крайпътно дърво. Возилата се на предната дясна седалка 54–годишна жена от град Добрич е приета с тежка черепно-мозъчна травма в спешното отделение, където по-късно е починала. Шофьорът е 32–годишна жена от град Добрич, дъщеря на загиналата. Тя е настанена в реанимация с опасност за живота. 3-годишното й момиченце също е било в автомобила, в детско столче на задна седалка. За щастие то е невредимо. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.