„Часът на Земята - да изгасим осветлението за един час!
„Часът на Земята - да изгасим осветлението за един час! / снимка: Reuters

Тази година петото издание на „Часът на Земята" е под мотото „Аз правя, ти действаш" и се стреми да покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живее с малки, но постоянни действия. На 31 март от 20.30 часа милиони хора по целия свят ще се обединят зад най-мащабното природозащитно събитие - „Часът на Земята". Организатор на събитието е международната природозащитна организация "Световен фонд за дивата природа" (World Wildlife Fund).

Започнал през 2007 година като кампания, в която жители на Сидни угасят осветлението за един час, през 2011 година „Часът на Земята" се превръща в глобално събитие с рекорден брой участници: 135 държави, 5251 града, сред които 47 български или повече от 1,8 млрд. души, които изпращат послание за нуждата от незабавни мерки срещу промените в климата

Е.ОН България ще се присъедини за пореден път към глобалната инициатива „Часът на Земята", като угаси рекламните светлинни табели на сградите на компанията, изразявайки по този начин подкрепата си за отговорно и ефективно потребление на електроенергията. Енергийната ефективност е една от водещите цели на компанията и отговорност на цялото общество. В тази връзка Е.ОН България призовава своите клиенти, партньори и служители да изгасят осветлението за един час на 31 март (събота) в 20:30 часа.