Община Генерал Тошево 
Община Генерал Тошево  / община Генерал Тошево
В Генерал Тошево ще бъде изграден Център за обществена подкрепа. Дейността ще се реализира по съвместен проект между Общината и фонд „Социална закрила” и ще стартира от 1 юли. Осигурените за целта средства са в размер на над 26 хиляди лева, а продължителността на проекта е до края на 2017 г. Предвижда се след изтичане на предвидените от проекта срокове, Центърът да продължи да функционира като държавно-делегирана дейност чрез Агенцията за социално подпомагане.
 
Центърът за обществена подкрепа (ЦОП) ще предоставя услуги, насочени към предотвратяване раздялата на деца от техните семейства, превенция на насилието и отпадане от училище, обучение в умения за самостоятелен живот и социална интеграция на непълнолетни, консултиране и подкрепа на семейства в риск, оценяване, обучение и подкрепа на осиновители, превенция на антисоциалното поведение и консултиране и подкрепа на деца в конфликт със закона, деинституционализация и реинтеграция.

Социалното звено ще бъде с капацитет за обслужване на 20 потребители. За обезпечаване на дейността му ще бъдат проведени конкурси и ще бъдат назначени директор, социален работник, педагог и психолог.  
 
Центърът за обществена подкрепа  ще се помещава на втория етаж в сградата на бившето БКС, където в края на миналата година беше открита и първата в областта Синя стая, информират от община Ген.Тошево.