Зоопарк Добрич
Зоопарк Добрич / Община Добрич
Общинските съветници приеха промени в цените на услугите, които се предоставят в Центъра за защита на природата и животните /ЦЗПЖ/ в Добрич. Мотивите бяха, че цените са остарели и нереално ниски към днешните социално-икономически условия.

В докладната записка на кмета Йордан Йорданов се казва още, че цените, които се предлагат от зоопарка, не покриват направените от общината разходи. Припомня се, че издръжката на ЦЗПЖ е изцяло от бюджета на общината. През последните години се увеличи броят на животните в зоопарка, разширени и подобрени са местообитанията на някои птици и животни, създадени са кътове за отдих и развлечение, посочват още от общината.

30 000 франка ще получи добричкият зоопарк, партньорите от Швейцария обаче се оттеглят

Семейната карта за 1 година вече ще струва 34 лева, вместо 20 лева. Груповите посещения за над 10 души от 0.50 лв. на човек стават 0.90 лв. на човек.
Повишават се и цените на беседите – на български език вече ще струва 10 лева, а на чужд – 15 лева. Ползването на кът за организиран пикник вече ще бъде на цена 24 лв. вместо 10 лв. Разходката с еко кола става 3 лева вместо 0.50 лв. Лятното зелено училище също поскъпва – от 15 лева за седмица то става 20 лв. Безплатният вход за граждани във вторник отпада.

Общинският съвет определи цена от 2 лева за индивидуални посещения, а за учащи, студенти и пенсионери – 1 лев. Безплатен е входът за деца под 7 години и лица с увреждания. Безплатен ще бъде достъпът за граждани на всички национални празници, в Деня на Добрич и в Деня на детето.