Изтеглен бе жребий за европейското по футбол за девойки
Изтеглен бе жребий за европейското по футбол за девойки / община Каварна
Мачовете ще се играят в Албена, Каварна, Добрич и Балчик

Футболната легенда и настоящ член на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов и членът на Комисията по женски футбол към УЕФА Лаура Макалистър изтеглиха жребия за мачовете от Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, което ще се състои през месец май.

„Благодаря за доверието, което УЕФА ни гласува, както и за изключителната подкрепа от страна на местната власт в лицето на Община Добрич, Община Каварна, Община Балчик и нашите домакини от Албена АД“, заяви Емил Костадинов на церемонията за тегленето на жребия за финалите на Евро 2019. Кметът на община Каварна бе официален гост на церемонията, заедно с представители на останалите градове и футболни клубове, чиито стадиони ще домакинстват мачовете от първенството.

жребий европейско футбол девойки
община Каварна


След определянето на финалните две групи за първенството Община Каварна получи плакет от Българския футболен съюз „С благодарност за приноса към развитието на българския футбол“. След броени дни ще бъде обявена програмата за мачовете.

България се падна в по-лесната група А. Момичетата на националния селекционер Троян Радулов са в компанията на Дания, фаворита Испания и Португалия. В другата група са тимовете на Австрия Германия, Англия и Холандия.

Жребият бе теглен в КК "Албена". Първите 2 отбора от всяка група ще продължат напред по пътя към европейската титла, чийто носител ще бъде определен във финала на 17 май в КК "Албена". Останалите места, където ще се играят мачовете са Добрич, Каварна и Балчик.
 

жребий европейско футбол девойки
община Каварна