Българи са начело на конните състезания в Албена
Българи са начело на конните състезания в Албена / снимка: организаторите

Светлин Иванов от клуб „Ен Пи Си" с кон Ланселот поведе състезанието за световната „Купа на нациите" в Албена след проведения снощи втори тур от състезанието. Неговият резултат от 38.84 сек. от баража го постави пред втория и третия в класирането - Ангел Няколов(България) с кобила Рю Бланш и Гери Флин (Турция) с кон Джанико.

Предшестващият първи тур от състезанието класира на първи позиции Ивелин Вълев (клуб „Ен Пи Си", България) с кон Васко и резултат от баража 28.66 сек. Ангел Няголов (България) с кон Силвио, преодолял баража за 31.29 сек. и Кулки Карагюле с кон Вит Ван де Хеле с резутат 62.68 сек.

Турнирът CSIО W "Албена Бийч" тази година събира две световни купи - Отборно класиране "Купа на Нациите" и Индивидуално класиране и се провежда от 11 до 14 юни. В него участват най-добрите ездачи, състезаващи се за ранглистата на Централната Южноевропейска Сублига и общо 58 коня. Същевременно в Албена се провежда и Национален турнир по прескачане на препятствия. Наградният фонд за двете световни купи тази година е 38 000 евро, а за националния турнир - 5000 евро.