Бунге няма да изплати исканите от работниците в Калиакра обезщетения
Бунге няма да изплати исканите от работниците в Калиакра обезщетения / netinfo

Мениджърското ръководство на рафинерията "Калиакра" е заявило пред Европейския съвет на работещите в компанията "Бунге", че няма да отстъпи от своите предложения за обезщетяване на работниците и че социалният им план не подлежи на промяна. Това стана известно след днешното заседание на съвета в Женева, в което взе участие Мирослав Маринов - представител на работниците от закритата маслобойна. 

Ръководството предлага 6 обезщетения за останалите без работа над 150 човека. По 18 заплати ще получат само 15 души - трудоустроените и работниците, които имат три години до пенсия. Компанията няма да предостави исканите 12 заплати и по 450 лева за курсове за преквалификация. 

Усилено ще работим по кампанията "Не купувайте олиото "Калиакра", което вече ще се произвежда в Унгария, заяви координаторът на КНСБ Гинка Василева. Синдикалистите искали да докажат, че компанията "Бунге" може да регистрира повече загуби от бойкота на марката, отколкото ако се бе съгласила да изплати исканите от работниците обезщетения.