БСП прави консултантски офиси за европарите
БСП прави консултантски офиси за европарите / netinfo

БСП-Добрич ще изгради мрежа от обществени офиси, в които ще се дават консултации по оперативните програми за усвояване на средствата от Евросъюза. Това обяви депутатът и председател на местните социалисти Ясен Пенчев.

Целта на БСП е във всяка община да има такъв център, където ще се подпомагат лица и фирми за разработване на конкретни проекти. Ще се създаде и областен офис и консултантски орган, който ще се помещава в централата на БСП в Добрич.

Ясен Пенчев обясни, че офисите няма да се правят на партиен принцип, а само ще се използва фактът, че партията има добре развити структури и клубове. Бъдещите центрове вероятно ще се изградят в тези клубове, като БСП ще предоставя помещенията безвъзмездно.

Социалистите организират и обучение за начините, по които ще се привличат пари от ЕС и указанията за разработване на конкретни проекти. За лектори ще бъдат поканени представители на ДФ”Земеделие”, МЗГ, МОСВ, директори на дирекции „Европейски плащания” и „Европейски схеми”. Правителствените оперативни програми са най-напреднали в областите земеделие и екология, допълни Пенчев.