БСП - Добрич ще обяви кандидат-кмета си в края на август
БСП - Добрич ще обяви кандидат-кмета си в края на август / Дарик Добрич

БСП - Добрич ще обяви кандидата си за кмет и листата за общински съветници в края на август, съобщи за Дарик общинският председател на партията Мая Димитрова. Хората, с които социалистите ще излязат на предстоящите местни избори ще бъдат излъчени на общинска конференция. В момента основните партийни организации правят предложения за кандидат-кметове и кандидати за общински съветници. Сред номинираните за кмет на този етап са Даниел Петков, Емилия Добрева, Божидар Димитров, Пейчо Пеев, Деян Дяков. За кандидат - кмет на социалистите е предложена и Мая Димитрова, която коментира, че все още не е взела решение дали ще приеме номинацията.„Не ме притеснява конкуренцията, аз съм борбен човек, който отстоява позиции, но има достатъчно време, за да взема решението си”, посочи тя.

По отношение на кандидатите за общински съветници, Димитрова отбеляза, че желанието на БСП е листата да бъде максимално отворена за гражданите, а не тяснопартийна.
На въпрос дали социалистите биха подкрепили предложения от Общинския съвет на АБВ кандидат за кмет Владимир Калчев, тя отговори, че този въпрос би могъл да се постави на разширен пленум или широкопартийно събрание, за да се чуе мнението на хората. По думите й към момента не са водени официални разговори с други политически формации за съвместно участие в изборите.

Градската партийна организация е в добра кондиция, няма търкания и противоречия, което трябва да доведе до добри резултати на изборите, каза още Димитрова. Тя отбеляза, че Добрич има нужда от промяна, „защото паркът не е единственото нещо,  необходимо на този град”.