Броят счупените плочки в центъра
Броят счупените плочки в центъра / Дарик Добрич, архив

И тази година след зимния сезон в центъра на Добрич има напукани плочки. Зам.-кметът по териториално устройство арх. Пламен Ганчев увери, че всички дефекти ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя на ремонта на пешеходната зона сдружение „Добрич - градска среда”.

На 19 март ще се състави констативен протокол, в който ще се опишат всички поражения върху настилката, съобщи Ганчев. Той припомни, че в договора за обновяване на центъра е заложен 10-годишен срок, в който фирмата-изпълнител ще отстранява всички възникнали дефекти за своя сметка.

Ганчев обясни, че вложените в ремонта на центъра материали имат сертификати за износване и натоварване и предположи, че напукването на плочките се получава заради различия в използваната при тяхното полагане технология. Той се надява при ежегодните ремонти всички лошо поставените плочки постепенно да се подменят. По думите му за допълнителна гаранция още миналата година в Добрич са доставени допълнителни количества плочки.

За да се пази настилката, измиването на центъра се прави от по-леки машини и без употреба на соли и препарати, посочи още зам.-кметът.