Бронзови медали за Добрич от турнир за деца лишени от родителски грижи
Бронзови медали за Добрич от турнир за деца лишени от родителски грижи / Дарик Добрич

Млади футболисти от Добрич спечелиха бронзови медали в първия зонален турнир, за деца лишени от родителски грижи, който се проведе в Русе.
В състезанията участваха деца от Североизточна България, които се състезаваха в четири вида спорт - баскетбол, тенис на маса, лека атлетика и мини футбол.

Децата от центъра за настаняване от семеен тип „Тийнейджър” в Добрич традиционно участваха с отбор по футбол на малки врати. В спор за третото място, те победиха връстниците си от село Завет, община Разград и спечелиха бронзови медали. С отлични прояви се откроиха състезателите Емануил Маринов, Веселин Павлов, Исмет Кемал, Георги Александров, Петьо Александров, Ташо Александров, Серкан Найдин и Севгин Владимиров. Отборът обеща да се бори за златните медали на Националния шампионат за деца, лишени от родителска грижа, който ще се проведе на 15 декември в столичната зала „Армеец”.

Зоналното първенство премина под наслов „Спортът достъпен за всички деца”.  Това е първият от четирите турнира, включени в годишната програма на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.