Двукратният европейски шампион Росен Гунев/София/ и неколкократният медалист от световни първенства Калин Караиванов/Варна/ са сред претендентите за големите награди
Двукратният европейски шампион Росен Гунев/София/ и неколкократният медалист от световни първенства Калин Караиванов/Варна/ са сред претендентите за големите награди / Дарик Добрич
32-рото издание на феста ще събере в Добрич над 200 участници и гости от България и Румъния
Традиционният ежегоден международен бридж фестивал „Добрич” тази година ще се състои от 6 до 9 април. Тази година той ще има своето 32-ро издание, съобщават организаторите. Мястото на събитието е в хотелски комплекс "Грийн палас", където ще си дадат среща над 200 участници и гости от България и Румъния, между които и най елитните състезатели на двете страни.
 
Фестивалът се провежда под патронажа на Община Добрич и се очаква кметът Йордан Йорданов да го открие официално. Съдействие за провеждането оказват и добричките фирми "Фармасис","Пътно строителство","Пътнически превози","Добруджански хляб"и др.
 
Началото на увертюрния двойков турнир е в четвъртък,6 април, от 19.30 часа. На другия ден от 14.00 часа е турнирът за смесени двойки, а от 19.00 е откритият двойков турнир.
 
В събота от 10.00 часа започва най-престижният турнир - отборният, в който ще си дадат среща най силните български и румънски формации. Турнирът ще се изиграе в 11 кръга по 8 игри и ще приключи в неделя след обяд, като победителят в него ще си тръгне освен с традиционните предметни и парични награди и с цяло печено агне,  приготвено от шеф-готвача на ресторанта.
 
В резултат на популярността на този турнир, организаторите oт СК"Бридж"-Добрич са осигурили директното му излъчване в световноизвестния интернет бридж сайт ВВО/Bridge base online/, където милиони любители на най-интелектуалния спорт ще имат възможността да се наслаждават на изявите на много от най-големите бридж майстори в света.